UTMATTNINGENS LABYRINT

Tillsammans med läkaren jag hade under min period med utmattningssyndrom har jag skrivit boken

Utmattningens labyrint – En patient och en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Idus förlag.


En unik bok i sitt slag där läsaren parallellt får följa Ulrika som drabbades av utmattningssyndrom, samt den läkare som behandlade och samtalade med henne.

Ulrika berättar öppenhjärtigt och ärligt om sina erfarenheter av utmattningssyndrom. Om kroppen som varit stressad under alldeles för lång tid utan tillräckligt med återhämtning. Om stressen, prestationsångesten, panikångestattackerna och om rädslan samt tvivlet att inte bli frisk igen. Men, viktigast av allt, vägen framåt med möjlighet att göra nya val och hitta en öppen dörr till bättre hälsa.

Läkaren beskriver parallellt med Ulrikas berättelse om vad som händer i en stressad kropp och vad som är viktigt för att undvika utmattning.

Tillsammans ger de ett helt nytt perspektiv på vad det kan innebära att ta sig igenom ett utmattningssyndrom. Bit för bit i processen, beskriver de vad som händer känslomässigt, fysiskt och mentalt.

En bok som inger hopp om att det går att minska stress, bli lugnare och må bättre. Att det finns en möjlighet att hitta vägen ut ur utmattningens labyrint.

Författare: Ulrika Malmesved och Antonio Alonso-Villaverde Lozano.

Grafisk form och sättning: Sofia Brolin.  IDUS Förlag

Boken är inbunden med hårda pärmar och har 176 sidor i färg med fotografier och illustrationer.


På vår gemensamma hemsida Utmattningens labyrint kan du läsa mer om hur du kan beställa ett signerat exemplar. Klicka här

Söndagen den 24 februari 2019 medverkade vi i Nyhetsmorgon TV 4 och pratade om vår bok. Se inslaget här

Så här skriver Louise som läst boken:

”Redan titeln gör mig nyfiken och det snabba skummandet av sidorna ökar förhoppningen. Förbi mig fladdrar sidor med snygg layout, jag ser tydliga stycken, lockande format och spännande budskap. Förväntningarna är nu höga! När jag väl läst boken från pärm till pärm så har inte besvikelsen varit i närheten av att ta överhanden. Tvärtom – jag kommer på mig själv med att ha vänt blad efter blad, sugit åt mig den lättförståeliga informationen, förundrats över den klokhet som vuxit fram hos Ulrika och glatts åt den fina läkaren hon träffat som tagit hennes ord på allvar och erbjudit sig att vara guide genom labyrinten. Ett kort, koncist och konkret ”Wow” far genom mitt huvud. Vilket fantastiskt bra upplägg där man som läsare så enkelt och lättöverskådligt får följa Ulrikas resa, samtidigt som läkaren så tydligt beskriver vad som händer rent fysiskt och mentalt. Som drabbad, anhörig eller nära vän till någon som hamnat i en utmattning är denna bok årets ”måste”. Den ger en verkligen inblick och en förståelse av den overkliga, förvirrande, utmattande och skrämmande värld jag nu förstått att utmattningen är. Tack för att ni skrev denna bok! ”/ Louise Gustafsson

Här kan du se en film där författarna till boken Utmattningens labyrint berättar.