TAKTIL MASSAGE

Taktil massage – helkropp – 75 min

Helkroppsbehandling med taktil massage. En lätt beröringsmassage som aktiverar kroppens system för lugn och ro. Hormonet oxytocin utsöndras, vilket är motsatsen till stresspåslag. Under massagen ligger du skönt inbäddad i handdukar och ett täcke. Vanliga effekter är avslappning, bättre sömn, mindre oro/ångest, sänkt blodtryck och ökat välbefinnande.

Massagen rekommenderas till dig som är stressad, känner oro/ångest, har utmattningssymtom eller för dig som vill njuta av en avkopplande behandling, som låter nya krafter födas.

Så här säger en kund efter en helkroppsbehandling med taktil massage:

När jag kom hit idag så kom jag i bitar. När jag går härifrån känner jag mig hel. Tack!


Taktil massage – delkropp – 45 min
Delkroppsbehandling med taktil massage. En lätt beröringsmassage som aktiverar kroppens system för lugn och ro. Under massagen ligger du skönt inbäddad i handdukar och ett täcke. Din rygg, dina armar, händer och fötter (eller huvud) masseras. En skön och avkopplande behandling som påverkar kroppens lugn- och ro system.

I alla tider ingår tid för ombyte, avslappning och betalning.

 


Det här är taktil massage

Taktipro är originalmetoden inom taktil massage. Namnet är latin och betyder känsla vid beröring. Mina händer är arbetsredskapet. Det är en mjuk omslutande beröring som med varsamma strykningar aktiverar kroppens beröringsreceptor. Med lugn rytm följer rörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras – motsatsen till adrenalinpåslag och stress. Beröringen utlöser hormonet oxytocin, som är kroppens lugn- och rohormon.

 

Så här utförs massagen
Metoden har en bestämd struktur. Det är en lätt beröringsmassage som utförs efter kroppens anatomi. Kroppen är ”inboad” under massagen, vilket betyder att Du ligger skönt inbäddad i handdukar på massagebänken. Endast den del som masseras är framme. Det stärker kroppsuppfattningen och ger skydd, trygghet och värme. Under massagen används ekologisk hudvårdsolja. Det är tända ljus och lugn musik.

Effekter av taktil massage
Taktil massage är en massageform som kan ge fantastiska resultat för både kropp & själ. Den skapar ett välbefinnande för både friska och sjuka, yngre och äldre.

Taktipromassagen bygger på respekt, omtanke och lyhördhet för den enskilda människan. Effekterna av taktil massage kommer av att det bildas ett hormon i kroppen, oxytocin. Det medverkar bl a till att lugna, uppnå avslappning, öka socialt samspel, stimulera matsmältning, dämpa ångest och oro, ge en lugn sömn, öka livsgnistan, sänka blodtryck och puls, samt öka välbefinnandet. Efter massagen är det bra att dricka lite extra vatten. Ta gärna med en varm tröja att ha på dig efter.