Föreläsning

En öppen dörr till bättre hälsa

I dagens samhälle är det många som är sjukskrivna för stressrelaterad sjukdom. Jag har själv varit där då jag jobbade som lärare med hög ambitionsnivå och prestationsångest. Mina egna höga krav och brist på återhämtning gjorde mig sjuk. Hos läkaren fick jag diagnosen utmattningssyndrom.

Så stod jag där alldeles i början av utmattningens labyrint och utan att veta hur jag skulle komma ut. Livet var ett kaos. Jag var rädd. Jag var vilse och jag behövde hjälp. Plötsligt fanns de där. Rakt framför mig. Den karta och kompass jag behövde. Samtalen med läkaren gav mig kraft att klara den mödosamma resan för att hitta vägen ut ur labyrinten. Han var ett stabilt bollplank som returnerade alla mina ord ihop med en visdom, förklaring och vägledning. Vägledning och mod att prova nya outforskade vägar. Vägar som visade sig leda till en öppen dörr rakt ut till bättre hälsa.

Min erfarenhet av utmattningssyndrom ledde till ett nytt tankesätt, nya värderingar och en ny yrkesinriktning. Jag valde att säga upp mig som lärare och utbilda mig inom stresshantering och senare också kost och träning.

Innehåll

I min föreläsning – En öppen dörr till bättre hälsa – delar jag med mig av mina personliga erfarenheter och lärdomar jag fick längs vägen genom utmattningens labyrint samt kunskaper jag har fått genom utbildning inom hälsa. Jag brinner för att inspirera till att andra också ska kunna hitta en öppen dörr till bättre hälsa.

Föreläsning ger dig som lyssnar bland annat kunskap om vad stress är, varningssignaler på stress och varför återhämtning är en så viktig bit i stresshantering. Du får också grundläggande kunskaper om träning och kost för att öka möjligheterna till att må bättre. Och så får du förstås ta del av den viktiga frågan som jag fick hos läkaren i samband med sjukskrivning för utmattningssyndrom. Frågan som skulle bli början till en värdefull och viktig insikt. Och vem vet … kanske att den frågan blir lika avgörande för dig som den blev för mig för att hitta en öppen dörr till bättre hälsa.

Föreläsningen är ca 2 timmar inklusive paus. Självklart kan jag anpassa så vi gör ett upplägg som passar just ert behov, både när det gäller upplägg och innehåll samt tid.

Välkommen att höra av dig för mer information och bokning.

info@mabrarummet.se  eller 070-949 78 40


Tillsammans med läkaren, Antonio Alonso-Villaverde Lozano, som var min läkare under hela min period med utmattningssyndrom, har jag skrivit boken Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom.

Jag och Antonio håller också gemensamma föreläsningar med vår bok Utmattningens labyrint i fokus. Läs mer om det på vår gemensamma hemsida Utmattningens labyrint

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Måbrarummet. All Rights Reserved