Föreläsning

En öppen dörr till bättre hälsa

I dagens samhälle är det många som är sjukskrivna för stressrelaterad sjukdom. Jag har själv varit där då jag jobbade som lärare med hög ambitionsnivå och prestationsångest. Mina egna höga krav och brist på återhämtning gjorde mig sjuk. Hos läkaren fick jag diagnosen utmattningssyndrom.

Så stod jag där alldeles i början av utmattningens labyrint och utan att veta hur jag skulle komma ut. Livet var ett kaos. Jag var rädd. Jag var vilse och jag behövde hjälp. Plötsligt fanns de där. Rakt framför mig. Den karta och kompass jag behövde. Samtalen med läkaren gav mig kraft att klara den mödosamma resan för att hitta vägen ut ur labyrinten. Han var ett stabilt bollplank som returnerade alla mina ord ihop med en visdom, förklaring och vägledning. Vägledning och mod att prova nya outforskade vägar. Vägar som visade sig leda till en öppen dörr rakt ut till bättre hälsa.

Min erfarenhet av utmattniningssyndrom ledde till ett nytt tankesätt, nya värderingar och en ny yrkesinriktning. Jag valde att säga upp mig som lärare och utbilda mig inom stresshantering och senare också kost & träning.

I min föreläsning – En öppen dörr till bättre hälsa – delar jag med mig av mina personliga erfarenheter och lärdomar jag fick längs vägen genom utmattningens labyrint samt kunskaper jag har fått genom utbildning. Jag brinner för att inspirera till att andra också ska kunna hitta en öppen dörr till bättre hälsa. Kanske att de nycklar jag hittade i utmattningens labyrint även passar dig? Lyssna så får du veta.

Tillsammans med läkaren, Antonio Alonso-Villaverde Lozano, som var min läkare under hela min period med utmattningssyndrom, har jag skrivit boken Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom.

Jag och Antonio håller också gemensamma föreläsningar och event med vår bok Utmattningens labyrint i fokus. Läs mer här

Välkommen att höra av dig för mer information och bokning av min föreläsning – En öppen dörr till bättre hälsa – eller våra gemensamma event!

info@mabrarummet.se

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 Måbrarummet. All Rights Reserved