Taktil massage

Taktil massage – helkropp –  75 min
Helkroppsbehandling med taktil massage. En lätt beröringsmassage som aktiverar kroppens system för lugn och ro. Hormonet oxytocin utsöndras, vilket är motsatsen till stresspåslag. Under massagen ligger du skönt inbäddad i handdukar och ett täcke. Vanliga effekter är avslappning, bättre sömn, mindre oro/ångest, sänkt blodtryck och ökat välbefinnande.

Massagen rekommenderas till dig som är stressad, känner oro/ångest, har utmattningssymtom eller för dig som vill njuta av en avkopplande behandling, som låter nya krafter födas.

Du har också möjlighet att boka behandlingen med 15 min extra avslappning för att kunna njuta ytterligare en stund av den sköna känslan efter massagen, vilket uppskattas av många kunder.

Så här säger en kund efter en helkroppsbehandling med taktil massage:

När jag kom hit idag så kom jag i bitar. När jag går härifrån känner jag mig hel. Tack!

 

Taktil massage – delkropp – 45 min
Delkroppsbehandling med taktil massage. En lätt beröringsmassage som aktiverar kroppens system för lugn och ro. Under massagen ligger du skönt inbäddad i handdukar och ett täcke. Din rygg, dina armar, händer och fötter (eller ansikte) masseras. En skön och avkopplande behandling som påverkar kroppens lugn- och ro system. Du har också möjlighet att boka behandlingen med 15 min extra avslappning för att kunna njuta ytterligare en stund av den sköna känslan efter massagen, vilket uppskattas av många kunder.

Taktil massage Tonåring 13-19 år 60 min
En taktil behandling som anpassas till tonåringens förutsättningar. Den taktila behandlingen påverkar tonåringens system för lugn och ro, vilket bl.a. kan innebära mindre stresspåslag, bättre koncentration, mindre oro/ångest, ökad självkänsla. Är  tonåringen  under 18 år bokas behandlingen av förälder.

Taktil massage barn LidköpingTaktil massage Barn 8-12 år  45 min
En kortare taktil behandling som anpassas till barnets förutsättningar. Den taktila behandlingen påverkar barnets system för lugn och ro, vilket bl.a. kan innebära bättre koncentration, sömn och socialt samspel. Barnet får träffa en varm och gosig mjukishund, som hjälper barnet att slappna av.

Så här säger Sandrah efter att hennes barn varit på taktil massage hos Måbrarummet:

Känner mig så himla nöjd efter besöket hos dig. Den känslan vill jag gärna dela med dig. Tack. Barnen var superglada över en ny erfarenhet. De har aldrig varit på massage tidigare och de vill GÄRNA komma tillbaka. / Sandrah

 

I alla tider ingår tid för ombyte, avslappning och betalning.

Boka tid

 

Det här är taktil massage
Taktipro är originalmetoden inom taktil massage. Namnet är latin och betyder känsla vid beröring. Mina händer är arbetsredskapet. Det är en mjuk omslutande beröring som med varsamma strykningar aktiverar kroppens beröringsreceptor. Med lugn rytm följer rörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras – motsatsen till adrenalinpåslag och stress. Beröringen utlöser hormonet oxytocin, som är kroppens lugn- och rohormon.

IMG_1873[1]

Så här utförs massagen
Metoden har en bestämd struktur. Det är en lätt beröringsmassage som utförs efter kroppens anatomi. Kroppen är ”inboad” under massagen, vilket betyder att Du ligger skönt inbäddad i handdukar på massagebänken. Endast den del som masseras är framme. Det stärker kroppsuppfattningen och ger skydd, trygghet och värme. Under massagen används ekologisk hudvårdsolja. Det är tända ljus och lugn musik.

Effekter av taktil massage
Taktil massage är en massageform som kan ge fantastiska resultat för både kropp & själ. Den skapar ett välbefinnande för både friska och sjuka, yngre och äldre. Taktipromassagen bygger på respekt, omtanke och lyhördhet för den enskilda människan. Effekterna av taktil massage kommer av att det bildas ett hormon i kroppen, oxytocin. Det medverkar bl a till att lugna, uppnå avslappning, öka socialt samspel, stimulera matsmältning, dämpa ångest och oro, ge en lugn sömn, öka livsgnistan, sänka blodtryck och puls, samt öka välbefinnandet. Efter massagen är det bra att dricka lite extra vatten. Ta gärna med en varm tröja att ha på dig efter.

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Måbrarummet. All Rights Reserved