Ulrika

Jag har varit där du kanske är just nu … stressad, trött,  brist på återhämtning och med en känsla av att inte riktigt få livspusslet att gå ihop.

Jag har egen erfarenhet av utmattningssyndrom

Upplevelsen av att vara så trött att en sådan tillsynes enkel sak som att vattna blommorna kunde kännas helt omöjlig. Inte lätt att förstå för den som inte varit där. Inte lätt för familj, vänner och arbetskamrater att begripa hur jag reagerade. Inte ens lätt för mig själv att förstå de dagar då energin räckte till lite mer.

Jag tog mig sällan tid för återhämtning

Att bara vara fanns det inte så mycket utrymme för. Jag hade svårt för att lyssna på alla varningssignaler jag fick om att allt inte var som det skulle när det ena stressymptomet efter det andra gav sig till känna.

Vad hade hänt om jag lyssnat på kroppen?

Förmodligen hade jag sluppit panikångest, en lång sjukskrivning, dålig sömn, oro för att inte bli frisk och oändligt med tårar. Kanske att du känner igen dig själv i detta? Eller att du inte vill riskera att hamna där?

Läkarintyget blev vändpunkten

Mitt läkarintyg med diagnosen utmattningssyndrom blev vändpunkten för mig. Det blev början för att hitta tillbaka till, eller rättare sagt börja leva, ett liv i harmoni och balans. Ett liv med mindre stress, mer återhämtning och glädje Jag började också förstå att det var omöjligt att räcka till för andra och för allt jag ville göra i livet om jag inte först tog hand om mig själv.

Jag ville inte längre låta min prestationsångest och kraven på mig själv vara det som var viktigast. Jag ville leva ett liv där jag känner glädje och harmoni och att det jag gör stämmer överens med mina värderingar. Att varje dag få må så bra som möjligt. Ett liv med hälsan i fokus.

Jag började lära mig om vägen tillbaka…

Mindfulness Lidköping (2)Frågor om vad som gjorde att jag blev sjuk växte fram och framför allt en stor nyfikenhet på hur jag kunde bli frisk. Jag gick på regelbundna behandlingar i taktil massage och märkte att det hjälpte mig. När orken så smått började komma tillbaka så började jag läsa mycket inom ämnet stresshantering, mental träning, affirmationer, avslappning och mindfulness. Så mycket det fanns att lära sig och så mycket redskap det fanns för att kunna komma tillbaka igen. Den fysiska aktiviteten och glädjen av träning blev återigen också en viktig bit i mitt hälsopussel, tillsammans med sunda kostvanor.

Det var givetvis jobbiga år, ja till och med mycket jobbiga, men med facit i hand så kom det något gott ur det. Nya värderingar, nya tankesätt, en ny yrkesinriktning och en lärdom om att lyssna på kroppen och ge den bra förutsättningar för att må bra

En ny resa startade

Min personliga erfarenhet av utmattningssyndrom, nyfikenheten på må bra-verktyg och min längtan att kunna hjälpa andra till välmående gjorde att jag bestämde mig för att byta yrkesinriktning.

Efter dryga femton år som lärare i grundskolan valde jag nu att utbilda mig inom stresshantering. Det kändes helt rätt. Jag ville verkligen dela med mig av min egen erfarenhet och min professionella kunskap för att också andra skulle få verktyg för att kunna må bra.

Idag arbetar jag med att hjälpa andra att må bra

Minska stress MåbrarummetJag har nu kompletterat med flera utbildningar inom hälsa och kan erbjuda dig olika verktyg beroende var du är i din process och vad just du behöver hjälp med.

Sedan flera år tillbaka arbetar jag i mitt egna företag Måbrarummet i Lidköping. Här jobbar jag med det som känns helt rätt från mitt hjärta.

Så här säger Malin om Måbrarummet:

Ett helt fantastiskt företag och du är verkligen gjord för detta! Under hela min tid som jag mått dåligt, så har jag alltid kunnat känna mej helt trygg när jag har varit hos dej. Du har hjälpt mej så otroligt mycket!

Mitt budskap

Jag stortrivs med mitt arbete och att få ge dig verktyg inom stresshantering, träning och kost. Jag tror nog att du kan förstå mitt budskap mellan raderna och vad jag vill förmedla till dig. Ta hand om dig. Du är värd att må bra. Din hälsa i första rummet.

Att mitt företag skulle få just det budskapet blev för mig väldigt naturligt efter det jag hade gått igenom.

Varmt välkommen att sätta Din hälsa i första rummet!

Ulrika Malmesved

Idag är jag utbildad:

Cert. Kost- och Träningskonsult, Lic. Personlig Tränare och Kostrådgivare by The Academy

Certifierad Stress- och Friskvårdsterapeut, Diplomerad Taktil Massör, Diplomerad Jobbcoach, Diplomerad Mindfulnessinstruktör

Mina pedagogiska kunskaper från dryga femton år som utbildad lärare använder jag också i mitt arbete.

Boka tid

SKFM

Jag är medlem i SKFM – Skandinaviska Förbundet Komplementär Medicin – vilket innebär att du väljer en professionell terapeut och att din hälsa är i säkra händer.


 

 

E-post: info@mabrarummet.se | Telefon: 070-949 78 40 | Besöksadress: Lidbeckska huset, Lidbecksgatan 1, innergården 531 32 Lidköping
Copyright © 2018 Måbrarummet. All Rights Reserved