Event om stress och utmattning

Utmattningens labyrint – En patient & en läkare –
två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Idus förlag

Ulrika Malmesved & Antonio Alonso-Villaverde Lozano

Ett event om stress och utmattningssyndrom med författarna till boken Utmattningens labyrint – som i samband med bokreleasen i februari 2019 medverkade i TV 4 Nyhetsmorgon.

På eventet utgår vi från vår bok och pratar om stress och utmattning, prestationsångest, om symtom och varningssignaler, om den viktiga frågan ställde i samband med sjukskrivning för utmattningssyndrom. Frågan som skulle bli början till en viktig och värdefull insikt …

Läkaren berättar om sitt arbetssätt i mötet med patienter med utmattningssyndrom och du får möjlighet att ta del av fem viktiga punkter för att undvika utmattning. Ett avsnitt handlar också om att vara anhörig till någon med utmattningssyndrom. Vi avslutar med en frågestund.

Så här har tidigare deltagare på våra event sammanfattat det:

Intressant, givande, innehållsrikt

Hopp, öppning, framtid

Igenkänning, hopp, öppning

Inspirerande, gav mycket insikter, hoppfullt

Ärlighet, verktyg, inte ensam

Givande, igenkännande, tröstande

Lärorikt, tankeställare, trygg

Trivsamt, tydligt, givande

Helande, igenkännande, hoppingivande

Så … välkommen till ett event om stress och utmattningssyndrom. Vi vill bidra till att öka förståelsen för vad stress är och vad utmattningssyndrom innebär. Kanske kan det hjälpa dig att undvika att hamna i ett utmattat tillstånd. Ett tillstånd som inte alltid syns utanpå, men som känns så mycket i kroppen. Att lyssna till vad det innebär att ta sig igenom ett utmattningssyndrom kan hjälpa dig som är anhörig eller arbetskamrat att förstå vad som händer, känslomässigt, fysiskt och mentalt. Vi vill också bidra till att minska känslan av skuld och skam för dig som är sjukskriven för utmattningssyndrom, inge hopp om att det du kanske tycker är små steg i processen även bidrar till att det går att komma framåt. Ett steg i taget. En dag kommer mer energi, lust och glädje igen. Ta hand om dig!

Om författarna

Ulrika Malmesved – Läraren som gick in i väggen då de egna prestationskraven gjorde henne sjuk. Där startade en ny resa. Nya värderingar, ett nytt tankesätt och en ny yrkesinriktning, ett liv med hälsan i fokus. Idag jobbar hon i sitt egna företag Måbrarummet i Lidköping. Stresshantering, taktil massage och personlig träning.

Antonio Alonso-Villaverde Lozano – Läkaren som arbetar mycket aktivt med stressrelaterad ohälsa och har utvecklat en egen metod för att förebygga, behandla och följa upp patienter med utmattningssyndrom. Han brinner för att hjälpa sina patienter när livet vänder sig lite upp och ned så att de kan nå sina mål.

På gång …

Vi har under året haft flertalet event om stress och utmattningssyndrom. Nästa event är i Skövde. I priset ingår förtäring och föredrag. Vår bok finns att köpa på plats om du så önskar. Du kan också få boken signerad. Mer information om eventet finns förklarat i informationstexten på bokningssidan.

Eventet i SKÖVDE den 20 november är fullbokat. Därför har vi satt in en extra föreläsning med samma upplägg och erbjudande hos Helensgården, Hertig Johans gata 19 i

SKÖVDE den 15 januari 2020. Begränsat antal platser, så vänta inte att boka.

Vi deltog som föreläsare under Psykiatriveckan i Falköping vecka 43.  Här kan du lyssna på ett inslag i Radio Falköping , 30 min, där vi blir intervjuade inför föreläsningen under Psykiatriveckan.

Driver du ett café/restaurang och vill anordna ett event tillsammans med oss, eller vill du att vi kommer till din arbetsplats eller något annat sammanhang så är du välkommen att kontakta Ulrika hos Måbrarummet genom att mejla boken@mabrarummet.se

Ta hand om dig!

Läs mer om boken

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2019 Måbrarummet. All Rights Reserved